Osteopati Göteborg Osteopati Göteborg Osteopati, Osteopat & Göteborg Osteopati Göteborg

Osteopati

Historia

Filosofi

Vilka Besvär?

Behandling

Tekniker

Utbildning

Frågor & Svar

 

Läs mer om:

Ischias

Diskbråck

Ryggskott

Muskelinflammation

Kiropraktor Göteborg

Skoinlägg Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frågor och svar om Osteopati

Vad är skillnaden mellan en Kiropraktor, Naprapat och en Osteopat?

Skillnaden mellan Kiropraktik och Naprapati är inte så stor utan likheterna mycket större än skillnaderna. Däremot kan de individuella skillnaderna mellan olika terapeuter variera väldigt mycket. En naprapat kan jobba mycket likt en kiropraktor och en kiropraktor kan arbeta mycket likt en naprapat.

Vad är osteopati då? Osteopati skiljer sig lite mer från de andra två terapierna, men det finns även osteopater som arbetar väldigt likt kiropraktorer och naprapater. Generellt arbetar osteopater med lite mjukare tekniker.

Idag kan man läsa till Osteopat i Göteborg och sedan den 12 juni 2007 blev skolan validerad av University of Wales. Det innebär att Skandinaviska Osteopatskolans studenter framöver kan glädja sig åt en universitetsexamen.

Man kan idag dock inte bli legitimerad som osteopat i Sverige, men i bl.a. USA och Storbritannien kan man få motsvarande vår legitimation. Tyvärr ligger vi lite efter här i Sverige…

Vem ska jag gå till, Kiropraktor, Naprapat eller Osteopat?

Prova själv och känner du dig inte nöjd byt till en annan. Jag brukar råda folk att fråga hur lång tid behandlingen tar. Priset skiljer kanske inte så mycket men tiden terapeuten lägger ner på dig kan variera allt ifrån från tio minuter till en timma.

När ska jag gå till en massör?

Om du vill ha avslappning, gå till en massör och få avslappnande massage. Om du har något problem (smärta, stelhet, spända muskler etc), gå till kiropraktorn.
De flesta Osteopater är även utbildade massörer. En Osteopat läser idag läser en 4 år lång utbildning. behövs massagen rekomenderar din osteopat detta.

Hur många behandlingar måste jag ta?

Väldigt individuellt, men 1-4 är vanligast för ”relativt akuta problem”. Ibland finns det behov av fler behandlingar.

Kan man gå till en Osteopat även då man inte har ont?

Det är mycket bra om du kan det. Precis som hos tandläkaren är det bättre att gå innan man får ont. Ett råd är att besöka en kiropraktor minst en gång per år. Själv går jag ungefär fem gånger per år.

Är Osteopati farligt?

Det finns risker med allt, men dessa risker är mycket små om man går till en Osteopat. En Osteopat idag har en utbildning på 4 år och är utbildad för att göra olika tester och bedömningar för att veta när han INTE ska behandla en patient.

Är jag som patient försäkrad?

Fråga din Osteopat och om denne inte är det så kräv det eller gå till någon annan!

Hur blir man Osteopat?

Det finns en utbildning i Göteborg, en i Stockholm och i flera andra länder. Läs mer under utbildning.

Kan jag gå till en Osteopat om jag är gravid?

Ja det kan du, men behandlingen ser ofta lite annorlunda ut beroende på vilken vecka du befinner dig. Maila eller ring gärna, för det är inte alltid en Osteopat du ska besöka när du har besvär under en graviditet. Sent i graviditeten kan exempelvis en sjukgymnast hjälpa dig att prova ut ett stabiliserande bälte för bäckenet.

Kan en Osteopat behandla migrän?

Nja. Inte migrän direkt, men då det finns spända muskler eller om migrän utlöses av något i rörelseapparaten så kan en Osteopat behandla det.

 

Osteopati, Osteopat & Göteborg

 

 

Kiropraktor Göteborg