Osteopati Göteborg Osteopati Göteborg Osteopati, Osteopat & Göteborg Osteopati Göteborg

Osteopati

Historia

Filosofi

Vilka Besvär?

Behandling

Tekniker

Utbildning

Frågor & Svar

 

Läs mer om:

Ischias

Diskbråck

Ryggskott

Muskelinflammation

Kiropraktor Göteborg

Skoinlägg Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

Osteopatiska Behandlingen

Behandling
Osteopatisk behandling går ut på att återetablera strukturell balans i kroppen. Denna balansförbättring medför positiva förbättringar både på strukturerna själva och på djupare reflexstörningar. På så sätt skapas en optimal utgångspunkt for hälsa.

Osteopaten behandlar kroppens yta -rörelseapparaten - för att integrera och få hela kroppen att fungera som en enhet för att uppnå de mest gynnsamma förutsättningar för hälsa. För det mesta leder det till att de lokala symptomen försvinner och många gånger till att patientens andra problem förbättras. En teknisk term som osteopater använder för att beskriva obalanser eller störningar i kroppen är osteopatisk lesion eller somatic dysfunction. Förenklat kan detta beskrivas som nedsatt rörelseförmåga i någon del av rörelseapparaten eller annan del av kroppen. En osteopatisk lesion stör det centrala nervsystemets kommunikation med de olika kroppsdelarna och kan på så sätt kraftfullt påverka kroppens förmåga att fungera som den skall. Genom att under behandlingen reducera dessa irritationskällor får det centrala nervsystemet korrekt kontakt med kroppen igen.

En Osteopat behandlar med händerna.

En osteopatisk behandling är ytterst specifik för varje individ. Det finns inom osteopatin ett antal olika behandlingsmetoder. Gemensamt för dessa är att osteopaten alltid arbetar direkt på patientens kropp med sina händer. Inga redskap eller instrument används. En behandlings uppläggning och omfattning varierar stort mellan metoderna och förstås beroende på patientens mottaglighet. Varje patient kan därför erbjudas den typ av behandling som passar bäst för just dennes kroppskonstitution och problem.

Exempel på behandlingsbara problem är: besvär i rygg och nacke, smärtor i skelettmuskulaturen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andningsbesvär, cirkulation, matsmältningsbesvär, depression, premenstruella besvär, stress m.m.